Servicebuffer

Servicebuffer

4. februar 2019 Off By orkelbog

Å utføre service på bilen er aldri spesielt ‘gøy’ for å bruke et slikt ord om det, men allikevel er det viktig både i forhold til bilens stand og den dagen du skal selge den.

Hvor ofte og hvor kostbar en slik service er vil naturligvis variere fra år til år, men det er liten tvil om at det er storservicene som er de mest kostbare.

Det er mange som hopper over disse servicene og rett og slett bare kjører bilen til den ikke orker mer, og da er egentlig skaden skjedd og da vil det virkelig kunne bli kostbart å reparere den. Vi føler ofte at dette er et økonomisk spørsmål, og for mange er det å bruke penger på bil en handling som rett og slett føles ugrei – noe vi selvsagt har full forståelse for. Det er aldri morsomt å bruke store pengesummer på ring som man ikke får nyte direkte godt av selv eller som man ser i hverdagen, men allikevel er det viktig at du har en bil som du kan stole på og som du vet vil kunne føre deg fra A til B uten at den plutselig streker på grunn av manglende vedlikehold.

Det handler om å ha en økonomisk buffer, men det er det dessverre ikke alle som har og for mange blir derfor løsningen å søke om et lån for å dekke disse kostnadene. Det er ingen optimal løsning, men det vil uansett være bedre enn å la bilen forfalle ettersom verditapet du vil få som en følge av dette vil være betydelig, og det vil du virkelig få merke når du skal selge bilen din/bytte den inn i en nyere.

Et lån vil for mange være enklere å betjene enn en stor engangsutgift og det å betale ned vedlikeholdet over et halvt år eller ett år vil for de aller fleste være overkommelig.

Ta en titt i serviceboken til bilen og finn ut når neste service skal gjennomføres, og bestill en verkstedtime for å få gjort det som skal gjøres. Avtal gjerne en fastpris på arbeidet slik at du unngår ubehagelige overraskelser når du skal betale, for hvis du gjør det kan ikke verkstedet utføre andre reparasjoner på bilen din uten å kontakte deg først.