Låne penger til bilkjøp

Låne penger til bilkjøp

4. februar 2019 Off By orkelbog

Det å kjøpe en bil er en økonomisk investering som oftest krever at man skaffer seg et lån, og det trenger heller ikke være snakk om de helt store summene.

Det er mange som kjøper seg biler til under 100.000 kroner men det er de færreste som har slike beløp tilgjengelig på sin sparekonto, og for mange oppleves det utvilsomt som litt ergelig å bruke penger på dette. Da ender man som regel opp med å søke om et lån, men det er ikke mange som lykkes med dette når de oppsøker banken og ber om hjelp.

Les : Bil ramponert av elg

Det eneste alternativet for mange vil da være å søke om et forbrukslån, men dette krever som regel at man har en fast inntekt og er litt oppi 20-årene.

Det som er så fint med forbrukslånet som finansieringsmetode til bilkjøp er at man kan søke om lånet lenge før man har funnet seg en bil. Med et tradisjonelt lån er det ofte et krav om at man må ha registreringsnummeret klart før man får lånet utbetalt, men har du et forbrukslån så kan du i praksis bruke det til akkurat det du vil. Får du innvilget et lån vil det utbetales umiddelbart på din bankkonto og da kan du lete aktivt etter en bil som du ønsker å kjøpe og dermed kunne slå til hurtig når muligheten byr seg.

Dette er en flott måte å ‘shoppe’ bil på, og noe som veldig mange mennesker benytter seg av.

Forbrukslånet kan også brukes som en egenkapital slik at du får den aller beste renten i banken din. Husk at for å få en så gunstig rente som mulig i banken kreves det at du har en egenkapital på omlag 30-35%, men jo mindre egenkapital du har jo dyrere blir lånet.