Bil ramponert av elg

Bil ramponert av elg

3. februar 2019 Off By orkelbog

Av og til dukker det opp nyheter innenfor vår fagfelt som vi rett og slett er nødt til å kommentere, og denne historien var nesten for god til å ikke ta med. Det handler om en uheldig bileier som fikk bilen sin ramponert av to elgokser i brunst som hadde real kamp i nærheten av bilen hans.

Den uheldige bileieren, Per Einar Pettersen, ble så irritert og sint at han i følge seg selv holdt på å ‘kveles’! Vi kan se det for oss med levende bilder, men dette er ikke hele moroa med historien.

Det har seg nemlig slik at Pettersen er elgjeger, og fredagen før denne hendelsen skjøt jegeren en elgokse under jakten. Natt til søndag tok altså elgene sin søte hevn, i hvert fall hvis vi skal tro Pettersen, for da han kom ut på morgenen av begge bilene hans utsatt for skadeverk!

Han kunne konkludere med dette ettersom han han fant tuster av hår på bakken og klovmerker i jorda, og det er kanskje naturlig å forstå jegerens reaksjon.

Pettersens Volvo fikk de største skadene og både sideskjerm, panser og støtfanger samt et speil må byttes ut etter brunstkampen mellom skogens konger. Hans andre bil slapp billigere unna det med noen småskader. Selv anslår elgjegeren skadene til å være på omlag 40.000 kroner, og selv om forsikringen dekker dette må han ut med egenandeler på 8.000 kroner – noe som ikke akkurat gjorde ham mildere stemt.

Jegeren, som holder hus på Sandhornøy i Gildeskål kommune i Nordland, er plaget av et fem-seks elkkyr vandrer rundt huset hans, og det er disse som trekker til seg de fyrrige oksene, og han mener at bestanden er altfor stor på øya. Bestanden er plagsom for menneskene som bor der ettersom de ikke er redd for dem lenger, og folk skal visstnok være engstelig for å gå i postkassene sine. Han forklarer at det er vanlig å se opptil 15 elg sammen om morgenen, og han er redd for hva som kan skje hvis personer opptrer uforsiktig overfor elgene.

Pettersen som har fått hendelsen på avstand har etter hvert klart å se humoren i det, og han skryter av elgenes intelligens ettersom de klarte å plukke ut jaktlederens biler!